این طرح در طول سال تحصیلی 89-88 درپایه اول راهنمایی دریک آموزشگاه ازهرمنطقه و در تمامی کشور اجرا می شودودرصورت داشتن نتایج مثبت به تدریج درسال های آینده درهمه ی آموزشگاه هاوپایه های دیگرنیزانجام خواهد شد .
چون با همکاری و توجه خاص گروه آموزش راهنمایی ، قرار است این طرح با جدیت در استان اصفهان نیز به اجرا در آید بطور خلاصه به نکاتی جهت آشنایی شما عزیزان با اهداف اصلی طرح اشاره می شود. .www.gorooh.parsiblog.com
هدف از این طرح مبادله وارتقای تجارب معلمان و احیای نقش تصمیم گیری معلم در امر تدریس است به نحوی که اورا از یک انتقال دهنده مفاهیم (اپراتور)به معلمی تصمیم گیر و برنامه ریزوفکور تبدیل کند. فردی که در سه بخش زیر توانایی تولید برنامه و اجرای آن را داراست:
-محتوای یادگیری 1
تغییر نگرش معلم به عنوان فردی که اجازه دستکاری و متناسب سازی محتوا، از زاویه توجه به کاربرد یادگیری در زندگی واقعی دانش آموز را دارد.
-روشهای یاد گیری2
الف)یادگیری فعال: تا دانش آموزان درتولید مفهوم نقش داشته باشند.
ب)یادگیری گروهی: تا دانش آموزان در تعامل با هم از هم بیا موزند.
ج)فعالیت علمی، عملی و فکری بیشتر:تا دانش آموزان در تعامل مغز ها با دست ها عمیق تر بیاموزند.
ارزشیابی-3
الف)ارزشیابی مستمر: به عنوان جستجوی موقعییتهایی که می توان ارزشیابی در خدمت یادگیری رادرکلاس محقق کرد.
ب)ارزشیابی پایانی:توجه به رویکرد های جدید در آزمون های پایانی و یادآوری اهمیت اجرای آزمون های عملکردی واستفاده از پرسش های تفکربرانگیزوخلاقیتی
می دانیم که دانش آموزان نیازمندفرصت هایی برای یادگیری به شیوه های گوناگون ومعلمان نیازمند گنجینه ی روش های
یاددهی-یادگیری بر آمده از نظریه های یاد گیری و نظریه های تربیتی هستند.
معلم اندیشه ورز و متفکرکسی است که هم به دانش آموزوهم به موضوع درسی می اندیشد و تلاش می کندبانیازسنجی ازدانش آموز بین این دو پلی بسازد اما در طول سال ها و به تدریج دراین راه تجاربی می اندوزد. به نظر می رسد یکی از راههای دست یابی به اهداف و محور های ذکر شده در با لا استفاده از این تجارب است به نحوی که در دوره آموزشی معلمانی که در طرح شرکت می کنندبا هم و از هم می آموزند که برای شروع تدریس بهترین شیوه های بر انگیزنده ی دانش آموزان چیست ؟
فهم کدام مفاهیم برای دانش آموزان دشوار است؟بااستفاده ازچه فعالیت های موازی می توان درک آن ها را ساده کرد؟
چگونه می توان از دانسته های دانش آموزان در جهت تفهیم مطالب جدید استفاده کرد؟
بهترین روش تدریس برای ارائه هر موضوع کدام است؟
درهرواحدیادگیری، ازکدام نوع ارزشیابی مستمربرای تکوین آموزه هاوبرطرف کردن نقاط ضعف فرآیند تدریس می توان بهره برد؟
اشتباهات و بد فهمی های علمی رایج دانش آموزان در هر موضوع درسی کدامندوچگونه می توان آنهارابرطرف نمود؟
در هر موضوع درسی ،کدام پرسش های پایانی تفکربرانگیزتراست وباعث ایجاد خلاقیت دردانش آموزان می شود؟
وده ها سوال دیگر
همکارانی که برای این طرح انتخاب شده اند بایدعلاوه بر آنکه انگیزه لازم برای شرکت در دوره 32ساعته آموزشی را دارا باشند ضروری است از قبل مطالعاتی در مورد روشهای نوین تدریس مانند:طرح شبکه ای-کاوشگری-ساخت گرایی-بارش فکری-مقایسه ای - اعضای تیم-پژوهش و نوع آوری-دریافت مفهوم و غیره داشته در تدریس تخصصی کتاب مسلط بوده وتوانایی برنامه ریزی درسی را داشته باشند.
اگر شما نیز یکی از 80معلمی هستید که دراین طرح شرکت می کند بدینوسیله بعلت حضور در این طرح بزرگ و تا ثیری که در آینده در آموزش علوم و ریاضی به فرزندان ایران زمین خواهید داشت به شما تبریک می گویم.